به گزارش یزدفردا: در این جلسه، که در فضایی آکنده از احساسات و بیان خاطرات مشترک برگزار شد، کروبی در ابتدا با اشاره به انفجار در بندر شهید رجایی، این حادثه را به بازماندگان جان باختگان تسلیت گفت و ضمن آرزوی سلامتی برای مجروحان، از مسئولان خواست علل و عوامل این فاجعه را بررسی و اعلام کنند.
او در ادامه، از تجدید دیدار با همراهانش ابراز خوشحالی کرد و گفت: «بعد از ۱۵ سال دوری، دیدار شما قلبم را گرم کرد.»
کروبی با قدردانی از خانواده زندانیان سیاسی افزود: «شما با زندان سربلند ماندید. من هم در حصر بودم و خدا را شکر شرمنده مردم و یاران نشدم، چون من هم در حصر همراهتان در این مسیر بودم.»
او با مرور سالهای حصر، خاطراتی از آنچه «تعرضات، توهینها و ضربوشتمهایی که خود و خانوادهاش در تجمعات متحمل شدن» میخواند، بازگو و به حمله به منزل شخصیاش اشاره کرد و گفت آن روزها حتی خانهام امن نبود. مهاجمان به منزل ما بارها هجوم آوردند، اما ما کوتاه نیامدیم.»
کروبی سپس به انگیزهاش برای کاندیداتوری در سال ۸۸ پرداخت و اظهار داشت: «. هدفم دفاع از جمهوریت و حق رأی مردم بود.» او به انتخابات ۱۳۸۴ گریزی زد و گفت: «تا صبح فردای انتخابات گزارشهای وزارت کشور نشان میداد من و آقای هاشمی به دور دوم راه یافتهایم، اما صبح ناگهان برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی سخنگوی شورای نگهبان به خواندن آرا انتخابات پرداخت و احمدینژاد را برای مرحله دوم معرفی کرد. هرچه اصرار کردم جزئیات آرا را بدهند، امتناع کردند. او با ابراز این ادعا که بعداً معلوم شد در اصفهان ۸۰۰ هزار رأی به نفع احمدینژاد خوانده شده است در حالی که برای بقیه کاندیداها کمتر از ۲۰۰ هزار رای خوانده شده بود و به هر حال او را به دور دوم بردند. با تأسف افزود: «اگر همان موقع وزارت کشور دولت اصلاحات به من گفته بود از کجا ضربه خوردیم، شاید نمیگذاشتم کار به ریاستجمهوری احمدینژاد و فجایع بعدی برسد.»
در بخش دیگری، کروبی به جنایت کهریزک در ۸۸ اشاره کرد و گفت: «بسیاری گفتند موضوع را علنی نکن، اما من ایستادم و گفتم حقیقت را میگویم. قربانیان را پذیرفتم و قول دادیم کنارشان باشیم. این وظیفه ما بود.» او با تأمل در سرنوشت جمهوری اسلامی از فاصله انقلابی مردمی با آرمانهایش پرسید؟
در این دیدار، که اولین نشست سیاسی کروبی پس از رفع حصر بود، افرادی، چون عبدالله مومنی، حسن اسدی زیدآبادی، علی ملیحی، علی جمالی، فخرالدین حیدریان، سیاوش حاتم، سعید نعیمی، موسی ساکت، احسان بداغی و دیگران حضور داشتند. همچنین، حاضران در گفتوگوهای جداگانه از تجدید دیدار با کروبی ابراز خوشحالی کردند و ابراز امیدواری نمودند که او همچنان با همان مشی پیشین، از حقوق همه اقشار، بهویژه محذوفان و محرومان، دفاع کند. آنها تأکید کردند: «. در امتداد تاریخ معاصر ایران، مهدی کروبی خود را در جبهه آزادیخواهان تعریف کرد و هزینه سنگینی برای احیای حقوق مردم پرداخت که در تاریخ ماندگار خواهد شد.»
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 28,آوریل,2025